BRAND AND SOCIAL MEDIA

BRAND & SOCIAL MEDIA

Στο συγκεκριμένο άρθρο γίνεται αναφορά στο Brand και πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν τα Social Media στη δημιουργία ενός ισχυρού Brand .

Ας ξεκινήσουμε από την ιστορική ανάλυση της λέξης brand που έχει τις ρίζες της από τη μακρινή νορβηγική λέξη  brandr. Σημαίνει το μαρκάρισμα- στάμπα που χρησιμοποιούσαν οι ζωοτρόφοι σε κοπάδια για να μπορούν να ξεχωρίζουν την καλή ποιότητα των συγκεκριμένων ζώων. ώστε να κατοχυρώνουν ένα καλό όνομα.
Με τη πάροδο των χρόνων και τις ανάγκες των εποχών το brand έγινε αναγνωριστικό προέλευσης και ποιότητας [1].
Σήμερα, στον 21ο αιώνα το χτίσιμο ενός καλού  brand name για τις επιχειρήσεις είναι από τους βασικούς στόχους στο τομέα του Marketing & advertisement.

Το  brand είναι αυτό που κάνει αναγνωρίσιμη την επιχείρηση- προϊόν μας .
Αποτελείται από έναν συνδυασμό στοιχείων όπως μπορεί να είναι είτε ένα σήμα είτε ένα σχέδιο είτε ένα λογότυπο κ.α..
Επιπλέον ένα brand  δεν είναι μόνο όλα τα παραπάνω αλλά ο κορμός- ταυτότητα του είναι τα συναισθήματα, οι αξίες, οι απαιτήσεις.
Επιπλέον και οι προσδοκίες που συνδέονται με τον ανθρώπινο εγκέφαλο και το ίδιο το προϊόν.
Με έναν ιδιαίτερο και λακωνικό τρόπο ο Doule[2]  ορίζει ως επιτυχημένο Brand «ένα όνομα, ένα σύμβολο, ένα σχέδιο ή κάποιον άλλον συνδυασμό, ο οποίος προσδιορίζει τη ταυτότητα του προϊόντος μιας συγκεκριμένης επιχείρησης, έχοντας ένα διατηρήσιμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».
Ωστόσο , ένα Brand όταν έχει το τρίπτυχο δηλαδή brand name, brand mark brand slogan το βοηθά να θέσει γερά θεμέλια ώστε να χτίσει μία δυνατή προσωπικότητα με αποτέλεσμα να μη μπορεί να κλονιστεί εύκολα από διάφορες συνθήκες.
Ένα παράδειγμα τέτοιου brand απεικονίζεται στη παρακάτω εικόνα:

Εικόνα 1 brand name, brand mark, brand slogan

Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς οδηγώντας τη κοινωνία να προσαρμόζεται στη νέα πραγματικότητα της.
Όλο αυτό έχει συντελέσει τα ψηφιακά μέσα σήμερα να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Μέρα με τη μέρα ο άνθρωπος και υπολογιστής λόγω των καθημερινών του αναγκών να αποκτούν μια συνεχόμενη αλληλεπιδραστική σχέση με τα Social Media να κυριαρχούν.

Τί είναι Social Media(Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης);

Όλοι γνωρίζουμε ότι άνθρωπος είναι από τη φύση του ένα ον το οποίο  έχει την ανάγκη να επικοινωνεί. Αλλά και να ανήκει σε ομάδες με άλλους ανθρώπους ώστε να ανταλλάζει απόψεις.
Για το λόγο αυτό οι άνθρωποι χωρίζονται σε ομάδες που νιώθουν οικεία και έχουν κοινά ενδιαφέροντα.
Έτσι και σήμερα σε έναν Online κόσμο που ζούμε και επικοινωνούμε , όταν μιλάμε για τα Social Media εννοούμε διάφορες πλατφόρμες του διαδικτύου όπου οι χρήστες επικοινωνούν και αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους π.χ.  μιλώντας σε chat ,κοινοποιώντας φωτογραφίες και βίντεο μέσα σε διάφορους ιστότοπους όπως πχ το Facebook, Instagram, twitter κα.

Σύμφωνα με το Wikipedia [3] ο όρος Social Media(Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης) αναφέρεται στα μέσα αλληλεπίδρασης και επικοινωνίας ομάδων ανθρώπων μέσω διαδικτυακών κοινοτήτων. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίζονται σε διάφορες μορφές όπως π.χ. το Facebook, το Twitter, κ.α. 

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%AD%CF%83%CE%B1_%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82_%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%8D%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82

Και πως το Brandσυνδέεται με τα Social Media και πως τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμβάλουν στο να δυναμώσουν το ίδιο το Brand ;

Η απάντηση δίνεται παρακάτω.

Τα Brands οι υπεύθυνοι του Marketing  είναι αυτοί που τα τοποθετούν στην αγορά.
σε όλους μας είναι ευρέως γνωστό η αγορά του σήμερα βρίσκεται σε ένα  online κόσμο όπως προαναφέρθηκε παραπάνω.
Ωστόσο θα πρέπει να επισημάνουμε το Positioning ενός Brand είναι η διαδικασία που εμφυτεύουμε το Brandστο μυαλό του καταναλωτή.
Είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του Marketing που συνδέει το Brand με το αγοραστικό κοινό.
Στο συγκεκριμένο τόπο λοιπόν, το έδαφος είναι  πιο γόνιμο  για να τοποθετηθεί αλλά και να εξελιχθεί ένα προϊόν για ένα τεράστιο μέγεθος αγοραστικού κοινού και σε μεγάλη εμβέλεια σε αντίθεση με τα παλαιότερα χρόνια.
Τότε οι τόποι  τοποθέτηση των Brands γινόταν στα γνωστά κλασικά ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης) τα οποία ήταν εφημερίδες, τηλεόραση, ραδιόφωνο κα.
Στα μέσα αυτά ο πομπός και ο δέκτης δεν είχαν τη σημερινή αλληλεπίδραση όπως γίνεται στα Social Media πχ. Facebook κάνοντας like ή κοινοποιώντας κάποια φωτογραφία ή βιντεο.

 Έτσι πολλές επιχειρήσεις σήμερα για τη προώθηση των προϊόντων τους είτε αυτά είναι ένα site είτε ένα κανάλι είτε υλικά αγαθά χρησιμοποιούν τα Social Media(Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης) .
 Αν αναλογιστούμε σύμφωνα με μια έκθεση του 2020 ,[4] οι χρήστες των κοινωνικών μέσων έχουν ξεπεράσει το 3,8 δισεκατομμύριο.
 Εντυπωσιακό, όταν θεωρείτε ότι υπάρχουν 4,5 δισεκατομμύρια χρήστες διαδικτύου παγκοσμίως καταλαβαίνουμε πόσο δύναμη έχουν πλέον τα Social Media  και τί επιρροή μπορεί να έχουν είτε αρνητική είτε θετική. Και αυτό οφείλετε από τη σωστή διαχείρισή των ειδικών.
Το brand είναι ένα πολυμερής κατόρθωμα με το οποίο οι ειδικοί (managers) εξοπλίζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες με αξία. Και με αυτόν τον τρόπο εξυπηρετεί τη διαδικασία ώστε οι καταναλωτές να αναγνωρίζουν και να εκτιμούν αυτές τις αξίες.

Το αγοραστικό κοινό μέσα από τα Social Media του δίνεται η δυνατότητα να εκφράσει την γνώμη του για οποιοδήποτε προϊόν. Με αποτέλεσμα η δύναμη αυτή που αποκτούν οι χρήστες μπορούν να «γκρεμίσουν» ή και « χτίσουν» ένα προϊόν- Brand.
Έχοντας όλα τα παραπάνω στο μυαλό τους οι υπεύθυνοι MARKETING και φυσικά οι επιχειρήσεις μπορούν να επιτυγχάνουν ένα απλό brand σε ένα ισχυρό brand δίνοντας οι επιχειρήσεις μία καλή ποιότητα στο ίδιο το προϊόν που θέλουν να προωθήσουν. Οι ειδικοί του Marketing , Management και Δημοσίων Σχέσεων να πάρουν το brand τοποθετώντας στην ψηφιακή αγορά χρησιμοποιώντας έξυπνα και υπέρ τους τα Social Media κάνοντας ΙΣΧΥΡΑ BRANDS .

Κλείνοντας μέσα από αυτό το άρθρο μπορούμε κατανοήσουμε πως στις μέρες μας τα νέα ψηφιακά μέσα έχουν έρθει για δώσουν αλλά και να μείνουν και εμάς να ακολουθούμε αλλά και να προσαρμοζόμαστε σε αυτό το νέο περιβάλλον.
Τα social media οι επιχειρήσεις και οι καταναλωτές αποκτούν μία καθημερινή συνεχή αλληλεπιδραστική σχέση η οποία χτίζεται και ανανεώνεται συνεχώς.

Αναφορές

1. Σιώμκος, Γ. Ι., 2002, Συμπεριφορά καταναλωτή & Στρατηγική Μάρκετινγκ, Εκδόσεις Σταμούλη, Αθήνα

2.Doule ,1994,sel. 159-165

3.https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%AD%CF%83%CE%B1_%CE%BA%CE%BF%CE%B9%CE%BD%CF%89%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82_%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%8D%CF%89%CF%83%CE%B7%CF%82

4.https://wearesocial.com/digital-2020

Εικόνες

Εικόνα 1 brand name, brand mark, brand slogan

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *